高一英语下册期中考试试卷试题

学习啦  诗盈   2019-03-05 11:23:45

  大家在学习好英语试卷的时候我们要知道试卷的知识哪里需要巩固的,今天小编就给大家看看高一英语,欢迎大家参考哦

 m.xuexila.com

  关于高一英语下册期中考试试题

  第一部分:听力理解(共两节,满分20分)

  第一节:(共5小题, 每小题1分,满分5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1. What are the two speakers going to buy?

  A. Bread. B. Cheese. C. Eggs.

  2. How does the woman find the fish?

  A. Just so-so. B. Bad. C. Quite good.

  3. What does the woman mean?

  A. Mark should go on with the game.

  B. Mark should draw pictures on the computer.

  C. Mark should review his lessons.

  4. Where does the conversation take place?

  A. In the bookstore. B. In the library. C. In the classroom.

  5. Why doesn’t Jane like chocolate cake?

  A. She doesn’t like chocolate. B. She has trouble with her tooth. C. She has no tooth.

  第二节:听力理解(共15小题, 每小题1分,满分15分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  请听第6段材料,回答第6---7题。

  6. In which department can this conversation most probably take place?

  A. Shoe Department. B. Clothing Department. C. Jewelry Department.

  7. What could be the reason if the woman does not buy the overcoat?

  A. The color. B. The size. C. The price.

  请听第7段材料,回答第8---10题。

  8. What can the woman be?

  A. A waitress at a hotel. B. The secretary of Mr. Black. C. The assistant of Professor Green.

  9. How could the man get in touch with Mr. Green?

  A. Ask the woman to find the Blackwood Hotel.

  B. Dial 809.

  C. Dial 114 to find the telephone number of the Blackwood Hotel.

  10. Why did the man ask the woman to change the dollar?

  A. To pay for the information.

  B. To make a phone call.

  C. To go to the hotel by bus.

  请听第8段材料,回答第11---14题。

  11. What is the man doing?

  A. Selling his house. B. Looking for a house. C. Looking for work.

  12. How long has the woman lived in the house?

  A. 19 years. B. 8 years. C. 20 years.

  13. Why does the woman want to sell the house?

  A. She wants to move abroad.

  B. She wants to move to the countryside.

  C. She hopes to get a lot of money.

  14. How much does the house cost?

  A. $6,850. B. $6,815. C. $7,850.

  请听第9段材料,回答第15---17题。

  15. What’s the probable relationship between the two speakers?

  A. Friends. B. Strangers. C. Husband and wife.

  16. How did the woman find her stay there?

  A. Boring B. Wonderful C. Adventurous

  17. What does the man advise the woman to do when she gets home?

  A. Send him an email. B. Write a letter to him. C. Give him a call.

  请听第10段材料,回答第18---20题。

  18. How old was Rose when she left school?

  A. 16. B. 17. C. 18.

  19. What did Rose learn in the college?

  A. Computer. B. English. C. Typing.

  20. How much will the office pay Rose in three months if she gets the job?

  A. $30. B. $27. C. $20.

  第二部分:英语知识运用(共两节,满分 35 分)

  第一节:单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)

  请认真阅读下面各题,从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  21. They said the man was ______ danger to _______ public, but in fact he was just in _______ danger of losing his job.

  A. a, /, the B. /, the, a C. /, the, / D. a, the, /

  22. The two countries are different _________ their people use different body language.

  A. in that B. from what C. in which D. from which

  23. How many men does your uncle for him?

  A. have worked B. have to work C. have working D. have been worked

  24. Have you ever asked Jenny the reason _______ may explain her absence from school?

  A. why B. for which C. that D. what

  25. Don't be discouraged. ______ things as they are and you will enjoy every day of your life.

  A. Taking B. To take C. Take D. Taken

  26. ---May I remind you that a Mr. Wang is waiting outside, Sir?

  ---Oh, that’s right. I ________ about it.

  A. forget B. forgot C. had forgotten D. have forgotten

  27. Loulan, a stopping point on the famous Silk Road between the East and the West, is believed _______ over by sandstorms from AD 200 to AD 400.

  A. to have gradually covered B. gradually to be covered

  C. gradually to have covered D. to have been gradually covered

  28. BFA (Boao Forum For Asia), started in 2001 and now __________ 26 member countries, plays an important role on the international stage.

  A. consists of B. consisting of C. to consist of D. consisted of

  29. People from the West like to use the words, such as “please” and “thank you”, in cases _______some people in Asia may not think it necessary.

  A. that B. when C. where D. which

  30. _____happens that my new neighbour comes from my home town.

  A. There B. It C. That D. What

  31. Williams hopes to become a friend of _______ shares his interest and pleasure.

  A. anyone B. no matter who C. whoever D. who

  32. --- Is everyone here?

  --- Not yet…Look, there ______ the rest of our guests!

  A. come B. comes C. is coming D. are coming

  33. The little boy still needed the ______ 20 dollars to deal with the things ______.

  A. remaining; remained to be settled B. remaining; remaining to be settled

  C. remained; remained to settle D. remained; remaining to settled

  34. No one in the department but Tom and I ______ that the director is going to resign.

  A. knows B. know C. have known D. am to know

  35. _______ difficulty we meet with, we must finish it on time, because the opportunity is_______ valuable.

  A. Whatever; such B. However; such C. However; so D. Whatever, that

  第二节:完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)

  请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  When I was in seventh grade, I was a candy striper(志愿做护士助手的小姑娘) at a local hospital in my town. Most of the 36 I spent there was with Mr. Gillespie. He never had any 37 and nobody seemed to care about his 38 .

  I spent many days there holding his hand and talking to him, __39__ anything that needed to be done. He became a close friend of mine, 40 he responded with only an occasional squeeze(捏) of my hand. Mr. Gillespie was in a coma (昏迷).

  I left for a week to vacation with my parents, and when I came back, Mr. Gillespie was 41 . I didn’t have the 42 to ask any of the nurses where he was, for fear they might 43 me he had died.

  Several 44 later, when I was a junior in high school, I was at the gas station when I noticed a familiar face. When I 45 who it was, my eyes filled with tears. He was 46 ! I built up the courage to ask him if his name was Mr. Gillespie. With a(n) 47 look on his face, he replied yes. I 48 how I knew him, and that I had spent many hours talking with him in the hospital. His eyes welled up with tears, and he gave me the warmest hug I had ever 49 .

  He began to tell me how, 50 he lay there comatose, he could hear me talking to him and could 51 me holding his hand the whole time. Mr. Gillespie 52 believed that it was my voice and 53 that had kept him alive.

  Although I haven’t 54 him since, he fills my heart with 55 every day. I know that I made a difference between his life and his death.

  36. A. money B. energy C. time D. effort

  37. A. visitors B. relatives C. patients D. problems

  38. A. interest B. requirement C. condition D. thought

  39. A. talking about B. looking for C. pointing out D. helping out

  40. A. so B. even though C. yet D. as if

  41. A. dead B. mad C. gone D. excited

  42. A. right B. chance C. courage D. time

  43. A. cheat B. tell C. remind D. warn

  44. A. days B. weeks C. months D. years

  45. A. realized B. wondered C. heard D. asked

  46. A. great B. alive C. successful D. lucky

  47. A. happy B. uncertain C. nervous D. proud

  48. A. apologized B. remembered C. explained D. told

  49. A. dreamed B. shown C. wanted D. received

  50. A. because B. if C. unless D. as

  51. A. notice B. feel C. imagine D. appreciate

  52. A. hardly B. rightly C. firmly D. wrongly

  53. A. humour B. worry C. touch D. treatment

  54. A. forgotten B. called C. missed D. seen

  55. A. joy B. regret C. respect D. honour

  第三部分:阅读理解(共15小题,每小题2分,满分30分)

  请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  English is a very interesting language. It has borrowed words from many other languages. Immigrants(移民) coming into the United States have contributed many words to the language, which have kept their original pronunciation. “Coolie” and “kowtow” were taken from the Chinese language, “kamikaze from the Japanese, “shampoo” from India, “blitz” from German, “amigo” and “Los Angeles” from Spanish and so on.

  Many students have studied English for years, some as many as eight. However, some students still have difficulty in speaking fluent English. Some know many words but are unable to discern them when native speakers use them. In our Oral English classes we will focus on speaking and listening to native English speakers. For this reason, because we are trying to train your ears to hear English and your mouths to speak intelligible (易理解的) English, we will have a rule that ONLY ENGLISH will be spoken in our English classes. Anyone speaking Chinese in class will be required to pay a fine in order to encourage the speaking and understanding of English. If teachers enter a classroom and discover that anyone is speaking Chinese, they will require everyone in the room to pay the fine. It is everyone’s job to enforce the English-Only rule. It is for your benefit. It is because we want to accustom (使习惯于) your ears to hearing English.

  Other subjects may be learned solely from books but the only way to learn a foreign language is to SPEAK IT! Students are often nervous about speaking in class at first but we hope to make the classes fun, so you will forget your nervousness and learn to speak out. Enjoy your classes.

  56. The first paragraph is mainly about________.

  A. the difficulty of learning English. B. how interesting and various English is

  C. different words in different languages D. the immigrants’ contributions to America

  57. The underlined word “discern” in Para 2 can be replaced by___________.

  A. understand B. notice C. hear D. speak

  58. In the author’s opinion, the only way to learn a language well is to__________.

  A. listen to it on the radio B. learn it from books C. play games with it D. speak it often

  59. The article is probably aimed at________.

  A. Japanese students B. German students

  C. Chinese students D. Indian students

  B

  World Car Free Day is a very important day on the environmental calendar. Every September 22, governments, green groups and ordinary citizens stress the damage cars are doing to the earth. The day is a reminder that we do not need to rely so much on cars. Those who take part in the activity hope that we all should realize we do not have to accept our car-controlled society.

  Carlos Pardo from Colombia’s Sustainable Urban Transport Project said, “World Car Free Day is not only a celebration of fun ways to get around the city, but a demonstration of traffic-free streets and clean air is possible. But we do not want just one day of celebration and then a return to normal life. When people get out of their cars, they should stay out of their cars. It is up to us, our cities and our governments to help create lasting change to benefit walkers, cyclists and other people who do not drive cars. ”

  Car-free days were organized as early as during the 1970s, and several car-free days were organized in European cities during the early 1990s. An international car-free day was organized in Europe in 1999. The European Union adopted the idea in 2000. Today, as many as 100 million people in over 1500 cities worldwide celebrate this day.

  World Car Free Day aims to take a large number of cars off the streets for all or part of a day. This will give people a chance to see what their town might look like with fewer cars. But some people say it is a one-day trick and does not make people give up their cars for the rest of the year. They say what is needed is a move towards a more sustainable city transportation system.

  60. September 22 is a day ______.

  A. when cars cause no damage to the earth B. when we can go on separate holidays

  C. that reminds us to drive our cars less D. that tells us to refuse to drive any cars

  61. According to Carlos Pardo, _______.

  A. it is impossible to have traffic-free streets

  B. people should keep away from their cars

  C. it’s funny to get around the city without cars

  D. each day should be like World Car Free Day

  62. What can be inferred from the passage?

  A. No cars can be seen on World Car Free Day

  B. Further action is needed to make people drive less

  C. Car-free days first appeared about 50 years ago.

  D. Most people in the world are celebrating the day

  C

  The first time I saw Carlos I would never have believed he was going to change my life. I had my arms full of books and I was tearing into the classroom when I ran into something solid. It was Carlos.

  “My, you’re tall,” he said.

  Of course, the class began to laugh. Angry, I walked to my seat without a word.

  I glanced back to see if Reed Harrington was laughing with the rest. That would be the last straw. But Reed was studying chemistry and did not seem to be aware of anything else. I didn’t know why I considered Reed my friend. Maybe just because he was a good two inches taller than I. Anyway, every time I blew out my birthday candles and made a wish, it was for a date with Reed Harrington. “Take that seat,” Mr. McCarthy told the proud newcomer Carlos, pointing to the only empty one, in the back of the room.

  Carlos smiled broadly. “But I need a couple of dictionaries.” Again the class laughed, but now they were laughing with Carlos, not at him. He had been here only 10 minutes and already he had them on his side.

  It was the school elections that made me think of Carlos again. Reed Harrington was voted president and Carlos vice president. “How come?” I kept asking myself. “How come this shrimp(虾) who’s only been in town for a little over a month gets to be so popular.”

  So on that morning, I stopped Carlos and said, “It doesn’t seem to bother you—being short.” He looked up at me. “Of course I mind being short. But there isn’t anything I can do about it. When I realized I was going to have to spend my life in this undersized skin, I just decided to make the best of it and concentrate on being myself.” “You seem to get along great,” I admitted. “But what about me? Nobody wants to date a girl taller than he is.” “The trouble with you is you’re afraid to be yourself. You’re smart. And you could be pretty. In fact, you might be more than pretty.” I felt myself turning red...

  63. Which of the following is true according to the passage?

  A. The writer cared much about Reed’s attitude.

  B. Carlos isn’t popular with the classmates.

  C. The writer is always confident with herself.

  D. Carlos always makes fun of the writer.

  64. From the passage, we can conclude _______________.

  A. Carlos is as tall as the writer B. Carlos fell in love with the writer later

  C. the writer is very tall D. Reed, Carlos and the writer became good friends later

  65. What can we use to describe Carlos’ character?

  A. Handsome and proud B. Humorous and confident

  C. Diligent and helpful D. Hardworking and popular

  66. What’s the best title of the passage?

  A. A girl and a boy. B. My shortcomings.

  C. My helpful classmates. D. A change in my life.

  D

  NOT all memories are sweet. Some people spend all their lives trying to forget bad experiences. Violence and traffic accidents can leave people with terrible physical and emotional scars. Often they relive these experiences in nightmares.

  Now American researchers think they are close to developing a pill, which will help people forget bad memories. The pill is designed to be taken immediately after a frightening experience. They hope it might reduce, or possibly wipe out, the effect of painful memories.

  In November, experts tested a drug on people in the US and France. The drug stops the body releasing chemicals that fix memories in the brain. So far the research has suggested that only the emotional effects of memories may be reduced, not that the memories are wiped out. They are not sure to what degree people’s memories are affected.

  The research has caused a great deal of argument. Some think it is a bad idea, while others support it.

  Supporters say it could lead to pills that prevent or treat soldiers' troubling memories after war. They say that there are many people who suffer from terrible memories.

  "Some memories can ruin people's lives. They come back to you when you don't want to have them in a daydream or nightmare. They usually come with very painful emotions," said Roger Pitman, a professor of psychiatry at Harvard Medical School. "This could relieve a lot of that suffering."

  But those who are against the research say that maybe the pills can change people’s memories and changing memories is very dangerous because memories give us our identity. They also help us all avoid the mistakes of the past.

  "All of us can think of bad events in our lives that were terrible at the time but make us who we are. I'm not sure we want to wipe those memories out, "said Rebecca Dresser, a medical ethicist.

  67. The passage is mainly about _______.

  A. a new medical invention B. a new research on the pill

  C. a way of wiping out painful memories D. an argument about the research on the pill

  68. The drug tested on people can _______.

  A. cause the brain to fix memories B. stop people remembering bad experiences

  C. prevent body producing certain chemicals D. wipe out the emotional effects of memories

  69. We can infer from the passage that _______.

  A. people doubt the effects of the pills

  B. the pill will certainly stop people's emotional memories

  C. taking the pill will do harm to people's physical health

  D. the pill has already been produced and used by the public in America

  70. Which of the following does Rebecca Dresser agree with in the last paragraph?

  A. Some memories can ruin people's lives.

  B. People want to get rid of bad memories.

  C. Experiencing bad events makes us different from others.

  D. The pill will reduce people's sufferings from bad memories.

  第Ⅱ卷(非选择题 共35分)

  第一部分:任务型阅读(共10小题,每小题1分;满分10分)

  请认真阅读下列短文,并根据短文的内容要点完成文章后的表格。注意:补全填空应符合语法和搭配要求,每空只填一个单词。请将答案写到答卷相应题号的横线上。

  Beggars are often seen sitting by the side of a street with heads bowed as people pass them by. Some ask people passing by for a small amount of money and some just sit and wait to be given money. A few use rude behaviour to earn money.

  To solve the problem of rude begging, an “alternative (供选择的) giving” plan has been suggested. Ten blue money boxes will be placed in busy places such as the market and the railway station. It aims to encourage people not to give money directly to beggars but instead to give it to the local charity for the homeless.

  Supporters of this plan think it will be an effective way to solve the beggars’ alcohol and drug problems. But the police are against the plan arguing that beggars who do not receive cash may turn to criminality(犯罪) to feed their addictions. The homeless charity “Crisis” said the success of any plan will depend on its style. They think that imaginative and positive plans can help create local understanding and sympathy(同情) instead of hardness. Most of the beggars dislike the plan because they think they will not get enough money from the boxes for their showers, food and clothes.

  Begging is a big social problem both in developing and developed countries. Governments must play a big role in solving this problem. Training beggars to work and helping them to find proper jobs is one choice. This is especially true for developing countries where many low-skilled jobs exist.

  The general community should also be educated to see beggars not as dirty and dangerous, but as people who need understanding and help.

  Begging problem

  71. ▲ to the begging problem ●Some beggars ask people who 73. ▲ by for money

  ●Some beggars just sit and wait to be given money

  An “alternative plan” to the problem In some busy places, such as the market and the railway station, ten blue boxes will be placed to 74. ▲ people to give money to local homeless causes.

  Different 72. ▲ on the suggested plan ●75. ▲ of this plan think that it will be an effective way to solve the problem related to beggars.

  ●The police are against the plan arguing the beggars may turn to criminality when they are short of 76. ▲ .

  ●The homeless charity said that it remains to be seen whether this plan would be 77. ▲ .

  ●Most of the beggars dislike the plan because the money that they will get from the box will not be 78. ▲

  Solutions to the problem ●Governments must play a big role in solving this problem, training beggars to work and 79. ▲ them to find proper jobs.

  ●Beggars shouldn’t be 80. ▲ as dirty and dangerous people but as people needing help and understanding.

  第二部分:单词拼写(共10小题,每小题1分,满分10分)

  根据所给首字母或中文提示拼写正确形式的单词,使句意完整,语法正确。

  81. Can you help me look up the word in the dictionary when it is c_____________ for you?

  82. C_____________ to popular belief, the desert can be a beautiful place.

  83. The Chinese characters we use today have been s__________, which makes them easier to write.

  84. The twins are so alike that we have much difficulty in d____________ one from the other.

  85. With the midterm examination a___________, the students are working harder and harder.

  86.By making ____________(贡献)to science , he realized his own dream of being a great scientist.

  87. The crowd ______________(惊慌) at the sound of the explosion.

  88. Your experiences as a _____________ (志愿者) matter a lot when applying for a foreign university.

  89. You need a password to get ___________ [(使用的)机会,权利] to the computer system.

  90.His interest in this subject _____________(逐渐地) decreases as the teacher isn’t able to make the lessons lively.

  第三部分:书面表达 (共1题, 满分15分)

  根据所给要点以 The Grand Canal in China 为题写一篇介绍中国大运河的小短文,120词左右。注意不要逐条简单翻译,行文要连贯。

  要点:1. 世界上最长的运河,近1800公里

  2. 从北京到杭州

  3. 连接包括黄河、长江在内的五大河流

  4. 公元605年,隋炀帝下令开凿

  5. 工程艰巨,360万人参与其中,很多人不到一年就付出了生命

  6. 贯通南北交通

  7. 现在仍发挥重要作用

  参考词汇:隋炀帝 Emperor Yang Guang of the Sui Dynasty

  The Grand Canal in China

  ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  试卷答案

  听力 1—5 CCCAB 6—10 BCACB 11—15 BCBAA 16—20 BCBCA

  单项选择:

  DACCC BDBCB CABAD

  完形填空:36-40. CACDB 41-45 .CCBDA 46-50 .BBCDD 51-55 .BCCDA

  阅读理解:56-59. BADC 60-62. CDB 63-66. ACBD 67-70. DCAC

  任阅:

  71. Introduction 72. opinions/views 73. pass 74. encourage 75. Supporters

  76. cash/money 77. successful 78. enough 79. helping 80. seen

  单词拼写:

  81. convenient 82. Contrary 83. simplified 84. distinguishing 85. approaching

  86. contributions 87. panicked 88. volunteer 89. access 90. gradually

  书面表达:

  The Grand Canal is the longest canal in the world. It runs from Beijing to Hangzhou, covering a distance of nearly 1,800 kilometres and joining five rivers including the Yellow River and the Yangtze River.

  In the year AD 605, Emperor Yang Guang of the Sui Dynasty ordered the canal to be dug. Digging such a long canal proved to be very difficult. 3.6 million people worked on it and in less than a year many of them lost their lives.

  When the construction was completed, the journey from the north to the south became more direct. Even today, the Grand Canal still plays an important role in travel. Every day, ships go up and down the canal, carrying things between the north and the south.

  高一英语下学期期中试题带答案

  第一部分: 听力(共两节,满分30分)

  做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

  第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面五段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1. What does the man advise the woman to do?

  A. Find a special gift. B. Ask other people. C. Give Mary$100.

  2. What gift did Jenny get?

  A. Some flowers. B. A scarf. C. A silk dress.

  3. What will the woman give the man?

  A. Some cakes. B. Some books. C. The recipe for the cakes.

  4. What will the man do first?

  A. Finish the paper. B. See the professor. C. Get his parents’ permission.

  5. Why did some people hand in the paper early?

  A. They finished it in a short time.

  B. They couldn’t answer the questions.

  C. They had other important things to do.

  第二节(共15小题;每小题1.5分, 满分22.5分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6、7题。

  6. What does the man want the woman to do?

  A. Do some cleaning. B. Do some cooking. C. Get a gift for his mother.

  7. How does the man feel at last?

  A. Angry. B. Confused. C. Sorry.

  听第7段材料,回答第8、9题。

  8. What did the woman do just now?

  A. She collected some money. B. She finished a cycle race.

  C. She took a long hot bath.

  9. Who is the man probably?

  A. A journalist. B. A racer. C. A bank clerk.

  听第8段材料,回答第10至12题。

  10. How did the speakers know each other?

  A. They are colleagues.

  B. They met each other before.

  C. They are business partners.

  11. When will the speakers meet?

  A. At 10:00 a.m. tomorrow.

  B. At 3:00 p.m. tomorrow.

  C. It is not decided.

  12. What will the man do next?

  A. Write something down. B. Make a call. C. Have a meeting.

  听第9段材料,回答第13至16题。

  13. What did the man think of the movie?

  A. Interesting. B. Too long. C. A bit violent.

  14. What kind of movie will the speakers watch next time?

  A. A horror movie. B. A war movie. C. A romantic comedy

  15. Where does the woman want to sit next time?

  A. Near the back. B. In the center. C. In the front.

  16. When will the speakers meet on Friday?

  A. At 6:00 p.m. B. At 7:00 p.m. C. At 8:00 p.m.

  听第10段材料,回答第17至20题。

  17. What did the speaker go to London for?

  A. To work there. B. To have a holiday. C. To visit a friend.

  18. In which season did the speaker go to London?

  A. Spring. B. Summer. C. Autumn.

  19. What did the speaker like most in London?

  A. The wonderful plays. B. The delicious food. C. The beautiful scenery

  20. What can we learn from the talk?

  A. It’s necessary to take an umbrella in London.

  B. The speaker will go to London again this year.

  C. Most of the restaurants in London only offer English food.

  第二部分 阅读理解(共两节, 满分40分)

  第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)

  阅读下列短文, 从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  Are you a creative person?

  Are you looking for a challenging and unique work environment?

  Picture yourself at CRIENGLISH.com

  Positions open to native English Speakers Only

  Video reporters/editors:

  1. Video editing experience with an understanding of Final Cut Pro software.

  2. Resourceful and creative when it comes to finding original stories.

  3. A comfortable demeanor(举止) in front of the camera.

  4. Enjoy working with others in a team oriented environment.

  News presenters:

  1. Journalistic and radio experience, good news-writing skills.

  2. Able to work the night and early morning shifts.

  3. Team spirit and flexibility.

  Biz News Reporter/Presenter:

  1. Journalistic experience, particularly in the field of business news.

  2. Good reading and presentation skills.

  3. Able to work at irregular hours.

  Copyeditors:

  1. Journalistic experience and good news-writing skills.

  2. A good command of the English language.

  3. Able to work at irregular hours.

  Music DJs:

  1. Well versed(精通) in music types like in pop, country, contemporary, etc, but not hard rock and heavy metal music.

  2. Personal charm on the air.

  3. Relevant experience.

  For job possibilities, please email your CV, demos and preferably photograph to job@cri.com.cn. The CV should include such information as your citizenship, age, academic degree, working experience, contact numbers and, if you are already in China, type of visa. Thanks.

  21. What’s the purpose of the passage?

  A. To advertise a website. B. To attract some talents.

  C. To introduce a radio station. D. To introduce a company.

  22. To apply for the positions above, one must____.

  A. work long hours B. have related working experience

  C. have team spirit D. live in English-speaking countries

  23. Which of the following positions require irregular work hours?

  A. Video reporters&News presenters B. News presenters&Biz News Reporter

  C. Biz News Reporter&Copyeditors D. Copyeditors&Music DJs

  B

  I am a music store owner. One day, when I was cleaning the instruments in my store, I saw an old man come in. His short steps dragged on the carpet. “Is 77 too old to learn the banjo (班卓琴)?” he asked.

  “You can learn to play it well,” I replied, holding back my doubts. My mind told me I was giving false encouragement. I reached the instructor’s schedule and gave the rates, the available time and the additional information that he would need. To my surprise and delight, the old man, Carl, began banjo lessons three days later with my most patient teacher.

  With nothing to do at home but practice, Carl made surprising progress. After breakfast he practiced for his required half hour. While waiting for lunch he picked up his banjo again for just a couple of minutes. Since TV was difficult for him to see and hear, he often played the banjo in the evenings. Carl was always early for lessons so it was a surprise that he didn’t arrive one Tuesday.

  The next morning I listened to the answering machine with sadness. “Carl’s in hospital,” the voice recorded.

  Two months later, I shared the newspaper obituary with the banjo teacher. We both shed tears for a surprisingly clever banjo student.

  Several months later, a woman came into the store carrying a plant. “This is for Carl’s banjo teacher,” she said. “I’m his wife, Mary.”

  “Why did Carl want to play the banjo?” I asked. Mary took a deep breath and let it out slowly. “Carl was at some show when he was 10 years old. He came close to the stage to watch the performers. When they were packing up their instruments, the banjo player said to Carl, ‘You want to see this up close?’ Carl climbed up on the stage and from then on he wanted to play the banjo.” Carl had waited 67 years to realize a dream! Mary gave the plant to Carl’s banjo teacher. “Thank you for the best six months of his life,” she said.

  24. How did Carl learn to play the banjo well?

  A. By working hard. B. By taking short cuts.

  C. By asking his wife to help him. D. By finding the best teacher.

  25. From Paragraph 2, we can know the author ______.

  A. was unwilling to help Carl B. was giving true encouragement

  C. didn’t want to encourage Carl D. encouraged Carl though he had doubts

  26. The underlined word “obituary” in Para.5 means a notice that _______.

  A. announces somebody has died B. announces somebody is needed

  C. announces a good piece of news D. announces a gift for somebody

  27. Why did Carl want to learn banjo?

  A. He wanted to become a banjo performer.

  B. He wanted to make his dream of his young age come true.

  C. His wife encouraged him to learn it.

  D. He wanted to spend the last best six months of his life.

  C

  Are some people born clever, and others born stupid? Or is intelligence developed by our environment and our experience? Strangely enough, the answer to these questions is yes. To some extent our intelligence is given to us at birth, and no amount of education can make a genius out of a child born with low intelligence. On the other hand, a child who lives in a boring environment will develop his intelligence less than one who lives in rich and varied surroundings. While the limits of a person’s intelligence are fixed at birth, whether or not he reaches those limits will depend on his environment. This view, now held by most experts, can be supported in a number of ways.

  It is easy to show that intelligence is to some extent something we are born with. The closer the blood relationship between two people, the closer they are likely to be in intelligence. Thus if we take two unrelated people at random(随机地) from population, it is likely that their degrees of intelligence will be completely different. If, on the other hand, we take two identical twins, they will very likely be as intelligent as each other. Relations like brothers and sisters, parents and children, usually have similar intelligence, and this clearly suggests that intelligence depends on birth.

  Imagine now that we take two identical twins and put them in different environments. We might send one, for example, to a university and the other to a factory where the work is boring. We would soon find differences in intelligence developing, and this indicates that environment as well as birth plays a part. This conclusion is also suggested by the fact that people who live in close contact with each other, but who are not related at all are likely to have similar degrees of intelligence.

  28. Which best describes the writer’s point in Para.1?

  A. Intelligence is given at birth.

  B. Intelligence is developed by the environment.

  C. Intelligence is fixed at birth, but is developed by the environment.

  D. Some people are born clever and others born stupid.

  29. It is suggested in this passage that __________.

  A. close relations usually have similar intelligence

  B. unrelated people are not likely to have similar intelligence

  C. the closer the blood relationship between people, the more different they are likely to be in intelligence

  D. people who live in close contact with each other are not likely to have similar degrees of intelligence

  30. The example of the twins going to a university and to a factory separately shows_________.

  A. the importance of their intelligence B. the effect of environment on intelligence

  C. the importance of their positions D. the part that birth plays

  31. The best title for this article would be “_____________”.

  A. On Intelligence B. What Intelligence Means

  C. Born with Intelligence D. Environment Decides Intelligence

  D

  Our environment isn’t as green and beautiful as it should be. There are steel(钢铁) monsters blocking out the sun, blowing out dangerous smoke, and letting out poisonous chemicals into rivers, cars producing harmful waste gas, people throwing out waste in a wrong way and all other kinds of sources that ruin the planet. Facing current environmental problems, people need to do their best to save the earth.

  You can see many big garbage dustbins in the streets. They’re not there for a show, but for you to drop your waste. We should realize that what we do does count. So next time you get that urge to throw gum or a chocolate package out of the car window, or “accidentally” drop as you walk down the street, ask yourself how much waste you’ve been contributing to the environment with that bad habit going on for years.

  At home, the first thing we can do to protect the environment is avoid letting water run continuously and make sure that taps(水龙头)are not leaky(漏的),which would help greatly in scrimping. Another is to use energy-saving lights, and turn them off before you leave the rooms. It is not only energy-saving, but also cuts down electricity costs.

  Recycling is a method to make items reusable. Many things you want to throw out can be made into new products through the reproducing process. Use your imagination to come up with ways on things that you can use again.

  Pass the message of simple ways to save the environment on to kids. Starting with kids is a good way of teaching the message early in their lives, in the hope that they can carry it forward as they grow older.

  With environmental protection awareness in mind, we can do what we can, for the results are to have a big effect on the planet. As long as we do our part, the world is one small step closer to being saved.

  32. In the first paragraph the author uses “steel monsters” to describe________.

  A. huge buildings B. high mountains

  C. big factories D. characters in fairy stories

  33. From the fifth paragraph, we can know that ________.

  A. protecting the environment begins with small chores

  B. protecting the environment should start from childhood.

  C. wonderful life comes from environmental protection

  D. protecting the environment benefits the country and the people

  34. Which of the following is NOT true?

  A. The more people do their part, the greener the environment will be.

  B. Selling what you don’t want any more is a kind of recycling.

  C. To protect the environment may help you save some money.

  D. Your bad habits for the environment are a valuable contribution.

  35. The passage is mainly about_____________.

  A. the use of garbage dustbins B. how to save water and electricity

  C. how to save the environment D. our current environmental problems[

  第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项是多余的选项。

  New rules and behaviour standards (行为规范) for middle school students came out in March. 36 The best students won't only have high marks. They will also be kids who don't dye (染) their hair, smoke or drink.

  Here are some of the new rules.

  Tell the truth. Have you ever copied someone else's work in an exam? 37 That's not something an honest student should do. If you have played computer games for two hours in your room, don't tell your parents you have done homework.

  Do more at school. Good students love animals and care for other people. April is Bird-loving Month in our country. Is your school doing anything to celebrate? You should join in! 38 When more people work together, it makes it more fun for everyone.

  39 Have you ever thought that people could live on the moon? Maybe you'll discover Earth II someday. Don't look down on new ideas. Everyone's ideas are important. You should welcome them, because new ideas make life better for everyone.

  Use the Internet carefully. 40 But some things on the Internet aren't good for kids, so try to look at Web pages that are good for you. You can use the Web for fun or homework. If you can’t find any good websites for children, here are two: http://kids.eastday.com; http://www. chinakids.net.com

  A. If so, don’t do it again!

  B. You can do this online for a few hundred dollars.

  C. That way, you can learn more about animals and how to protect them.

  D. Be open to new ideas.

  E. The Internet can be very useful for your studies.

  F. Middle school is going to use a new way to decide who are the top students.

  G. The Internet has its advantages and disadvantages.

  第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)

  第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  I walked through the door of the office building I worked in. Then I realized that I needed some money so I went to the 41 at the corner of the street.

  As I finished and turned to 42 , I saw a wallet on the counter(柜台). The wallet was brown and 43 three hundred dollars, a driver’s license, and a 44 card. I didn’t know the name on the license, but 45 he was, he was going to be in panic.

  I went home with the wallet. In my apartment, I 46 the online phone book and found no one to 47 the name on the card in the wallet. I really wanted to 48 the man. If it had been my wallet, I would have been sick to my stomach with 49 . I 50 the bank card and became 51 in thought. 52 , a fresh idea flashed through my mind. On the back was the number to his bank.

  “Thank you for 53 Wachovia Bank. Can I help you?” “I found a wallet at one of your bank machines today and I am trying to find the 54 .” “That’s very nice of you, sir. Can you 55 me the number on the card please?” I did what I was told and asked, “Can you tell me his phone number? I want to contact him to 56 his wallet.” “I’m sorry, sir, but we cannot give out the 57 information of our customers.” “I understand. Can I give you my telephone number? You could call him and tell him who I am.” “I can 58 do that, sir.”

  I gave her my contact information and hung up. Two days later, a gentleman found me. He 59 thought he would see his wallet again. He was so 60 that he kept saying “thanks” many times.

  I smiled all day long. Doing good for others does good for you.

  41.A.restaurant B.bank C.hotel D.supermarket

  42.A.pass B.inform C.watch D.leave

  43.A.existed B.replaced C.contained D.gathered

  44.A.name B.identity C.record D.bank

  45.A.whoever B.whatever C.however D.whichever

  46.A.published B.checked C.compared D.reviewed

  47.A.need B.recognize C.match D.remember

  48.A.blame B.help C.follow D.study

  49.A.worry B.doubt C.curiosity D.sadness

  50.A.set up B.gave up C.picked up D.put up

  51.A.interested B.confused C.crazy D.lost

  52.A.Immediately B.Strangely C.Generally D.Recently

  53.A.visiting B.choosing C.calling D.trusting

  54.A.seller B.designer C.winner D.owner

  55.A.give B.send C.write D.suggest

  56.A.return B.gain C.keep D.confirm

  57.A.enough B.personal C.special D.obvious

  58.A.certainly B.usually C.luckily D.simply

  59.A.often B.never C.seldom D.once

  60.A.nervous B.curious C.modest D.grateful

  第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容(1个单词) 或括号内单词的正确形式。

  Festivals and celebrations 61 (hold) to honour famous people and events. In China, there are many festivals, among 62 the most important one is the Spring Festival.

  The Spring Festival in China is 63 (traditional) celebrated on January 1st in Lunar New Year.

  64 New Year’s Eve, the whole family gather together 65 (eat) a family reunion dinner and watch TV, 66 (enjoy) wonderful 67 (perform). Children love dressing 68 in fine new clothes and sometimes have lucky money in red paper. At times, people set off fireworks and they can watch dragon dances. They also spend much time 69 (visit) their relatives and friends. When people meet, they say to each other “Happy New Year.” You can see 70 happy they are!

  第四部分 写作(共两节, 满分35分)

  第一节 短文改错(共10小题; 每小题1分, 满分10分)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误, 每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加: 在缺词处加一个漏字符号( ), 并在其下面写出改加的词。

  删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

  修改:在错的词下划一横线,并在改词下面写出修改后的词。

  注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

  2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  My friend Julie had been trying to lose weight for years. She was so afraid of being laughed by others that she went on one diet after others, but none of them real worked. She felt sad and hopeless about herself. I encouraged her to turn to his doctor for help. Finally, she followed her doctor's advices and began to eat a simple and balanced diet. She eats fruits and vegetables and avoided high-fat food. In addition, she joined an exercise class. She worked out three times a week. At the first, she felt tired. But encouraging by her friends, she chose to stick to it and eventually she reached her goal. Best of all, she is able to stay at her ideal weight now. That is why she has developed health habits in her daily life.

  第二节 书面表达(满分25分)

  假设你们班要办一期英语角,主题是“我最喜欢的英文作品”。请你根据以下表格的信息,介绍一下马克•吐温的《哈克贝利•费恩历险记》。词数:100左右。

  书名 《哈克贝利•费恩历险记》(The Adventures of Huckleberry Finn)

  作者 马克•吐温(Mark Twain)

  内容简介 哈克贝利•费恩是一个孤儿, 无人管束, 但心地善良,他帮助黑奴Jim逃亡,一路上遭遇了许多艰难险阻,但最终取得了胜利。

  评价 深受全世界青少年读者的喜爱。有人称:“全部现代美国文学起源于马克•吐温的一本名叫《哈克贝利•费恩历险记》的书”。

  __________________________________________________________________________ _____________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________________________________________________________________

  高一英语参考答案

  第一部分:听力1-5 CBCBB 6-10 ACBAB 11-15 CCBCA 16-20 ABCAA

  第二部分:阅读

  A篇21-23:BBC B篇24-27:ADAB C篇28-31:CABA

  D篇32-35:CBDC 七选五36-40:FACDE

  第三部分:1.完形

  41-50 BDCDA /BCBAC 51-60 DACDA /ABABD

  2.语法填空

  61.are held 62. which 63.traditionally 64. On 65. to eat

  66. enjoying 67. performances 68. up 69. visiting 70. how

  第四部分:改错 第二句在laughed后加at;改第二个others为 another;改real为really

  第四句改his为her

  第五句改advices为advice

  第六句改eats为ate

  第九句去掉the

  第十句改encouraging为encouraged

  第十二句改why为because;改health为healthy

  作文

  My favourite English novel is The Adventures of Huckleberry Finn by the American writer Mark Twain.

  This novel tells the story of Huckleberry, a boy who lost his parents when he was very young. Nobody took care of him, but he was very kind and always ready to help others. One great thing he did was that he helped the black slave Jim escape. They met various people and many difficulties on their way, but in the end they made it.

  The novel is very popular with teenagers throughout the world because it is a very interesting adventure. Furthermore, it is recognized as the first work of modern American literature.

  高一英语下学期期中考试试题

  第Ⅰ卷(共两节,满分30分)

  做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

  第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  例:How much is the shirt ?

  A.£19.15. B.£9.15. C.£9.18. 答案是B.

  1.What is the weather like at the moment?

  A. Rainy. B. Sunny. C. Cloudy.

  2. What is the woman’s roommate like?

  A. She is a patient . B. She is nice. C. She is tidy.

  3. Why has John moved out?

  A. To be near the school. B. To live in a quiet place. C. To avoid the trouble.

  4. What’s the man’s problem?

  A. He can’t see the sign clearly.

  B. He has no ticket for the movie.

  C. He has parked in the wrong place.

  5. Which musical instrument does Bob have?

  A. Drums. B. A guitar. C. A violin.

  第二节 (共15小题;每题1分,满分15分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6、7题。

  6. What can we learn about Mr. Brown?

  A. He is in his office. B. He is at a meeting. C. He is out for a meeting.

  7. What will the man probably do next?

  A. Call back. B. Come again. C. Leave a message.

  听第7段材料,回答第8、9题。

  8. What kind of room does the man want to take?

  A. A single room. B. A double room. C. A room for three.

  9. What does the man need to put in the form?

  A. Telephone and student card numbers.

  B. Student card number and address.

  C. Address and telephone number.

  听第8段材料,回答第10至12题。

  10. What is the relationship between the speakers?

  A. Fellow clerks. B. Boss and secretary. C. Customer and salesperson.

  11. What does the man like about his job?

  A. Living close to the office. B. Chances to go abroad. C. Nice people to work with.

  12. What do we know about the woman?

  A.She likes traveling. B. She is new to the company. C. She works in public relations.

  听第9段材料,回答第13至16题。

  13. When will the visitors come?

  A. In March. B. In April. C. In May.

  14. How many visitors are coming?

  A. 8. B. 10. C. 12.

  15 What will the visitors do on the second day?

  A. Go to a party. B. Visit schools. C. Attend a lecture.

  16. Where will the visitors go on the final day?

  A. To London B. To Scotland C. To the coast.

  听第10段材料,回答第17至20题。

  17. What is the first word the baby tried to say?

  A. Truck. B. Ok. C. Duck.

  18. How old was the baby when he learned to say that word correctly?

  A. About 18 months. B. About 21 months. C. About 24 months.

  19. What did the father do when the baby screamed that word at the airport?

  A. He corrected the baby. B. He tried to stop the baby. C. He hid himself somewhere.

  20. Why did the mother pretend not to know the baby?

  A. She got angry with the father.

  B. She was frightened by the noise.

  C. She felt uneasy about the noisy baby.

  第II卷 (共两部分,满分120分)

  第一部分 阅读理解

  第一节、 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B, C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  We were a group of people who took a bus to work every day. One of the ___ was a small old man who took the bus to the health center every morning. He always chose to ___ behind the driver. No one ever paid much ___ to him.

  But one July morning he said good morning to the driver and ____ at others. The driver nodded. The rest of us were ___ as usual.

  The next day, the old man got on the bus and said in a loud voice, “A very good___ _ to you all!” Some of us looked up, ___ , and said, “Good morning!” From then on he said good morning to us every day and we began to ___ to each other.

  One morning he had some flowers in his hand. The driver turned around ____ _ and asked, “Are these for me, Charlie?” We never got to know his name was really “Charlie”, ____ _ he waved(挥动) the flowers and said ____ _. People laughed. Every morning after that Charlie always ___ a flower.

  Until one morning Charlie wasn’t _____ at his usual stop. And he wasn’t there the next day and the day after that. What might have ____ to him? When we came nearer to the health centre, a woman ____ _ the driver to wait a moment. We all held our ___ _ when she went to the door.

  She said she knew ____ _ we were talking about. The elderly gentleman was sick. They ____ _ him back on Monday.

  The next Monday when Charlie got on the bus, all of us who he had brought ____ to in that summer sat with a ____ _in our hands.

  1.A. friends B. drivers C. passengers D. workers

  2.A.sit B. hide C. shout D. sleep

  3.A. attention B. energy C. interest D. expectation

  4.A. called B. laughed C. smiled D. pointed

  5.A. upset B. crazy C. silent D. bored

  6.A. trip B.morning C. holiday D. time

  7.A. worried B. surprised C. moved D. scared

  8.A. introduce B. admit C.write D. talk

  9.A. politely B. proudly C. carefully D. smilingly

  10.A.because B. so C. until D. but

  11.A. sorry B. yes C . thanks D. hello

  12.A. bought B. found C. wore D. brought

  13.A. waiting B. arriving C. greeting D. walking

  14.A.happened B. sent C. spoken D. regarding

  15.A. ordered B. invited C. asked D. promised

  16.A. tears B.breath C. hands D. flowers

  17.A. where B. when C. who D. what

  18.A. kept B. expected C. looked D.got

  19.A. happiness B. luck C. concern D. power

  20.A. letter B. ticket C. card D. flower

  第二节 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文 ,从每题所给的四个选项 (A 、B 、C 和 D )中选出最佳选项 ,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  This is a true story from Guyana.One day,a boy took a piece of paper from a box.He made a paper ball and pushed it into his nose.He couldn’t get it out.He ran crying to his mother.His mother couldn’t get the paper out,either.A week later,the paper was still in the boy’s nose.His nose began to have a bad smell.

  So his mother took the boy to a hospital.The doctor looked up at the child’s nose,but she couldn’t get the paper out.She said she had to cut the boy’s nose to get the paper out.

  The boy’s mother came home looking sad.She didn’t want her child to have his nose cut.The next day she took the boy to her friend Sidney who lived in a house with an old lady called May.May wanted to see the child,so the child let her look up his nose.

  “Yes,I can see it,” May said.“It will be out soon.”

  As she spoke,she shook some black pepper (胡椒粉)on the child’s nose.The child gave a mighty sneeze and the paper flew out.His mother was surprised.May told his mother to take the boy to the seaside for a swim,for the salt water would go up his nose and stop the bad smell.

  So the lucky boy didn’t have to go to the hospital to have his nose cut.

  21.After the boy pushed a paper ball into his nose,____.

  A.he took it out

  B.his mother took it out

  C.he tried to take it out but failed

  D.he did nothing but cry

  22.Which of the following is TRUE?

  A.The doctor helped to take the paper ball out of the boy’s nose.

  B.The boy had to have his nose cut at last.

  C.The boy’s mother found some black pepper to solve the problem.

  D.May succeeded in taking the paper out.

  23.The boy should be taken to the seaside for a swim because ____.

  A.he needed to learn to swim.

  B.the sea water would wash out the paper ball.

  C.the sea water would stop the bad smell of his nose.

  D.he needed a rest.

  Children have their own rules in playing games. They seldom need a referee(裁判) and rarely trouble to keep scores. They don’t care much about who wins or loses, and it doesn’t seem to worry them if the game is not finished. Yet, they like games that depend a lot on luck, so that their personal abilities cannot be directly compared. They also enjoy games that move in stages, in which each stage, the choosing of leaders, the picking-up of sides, or the determining of which side shall start, is almost a game in itself.

  Grown-ups can hardly find children’s games exciting, and they often feel puzzled(迷惑的)at why their kids play such simple games again and again. However, it is found that a child plays games for very important reasons. He can be a good player without having to think whether he is a popular person, and he can find himself being a useful partner to someone of whom he is ordinarily afraid. He becomes a leader when it comes to his turn. He can be confident, too, in particular games, that it is his place to give orders, to pretend to be dead, to throw a ball actually at someone, or to kiss someone he has caught.

  It appears to us that when children play a game they imagine a situation under their control. Everyone knows the rules, and more importantly, everyone plays according to the rules. Those rules may be childish, but they make sure that every child has a chance to win.

  24. What is true about children when they play games?

  A. They can stop playing any time they like.

  B. They can test their personal abilities.

  C. They want to pick a better team.

  D. They don’t need rules.

  25. To become a leader in a game the child has to ________.

  A. play well

  B. wait for his turn

  C. be confident in himself

  D. be popular among his playmates

  26. Why does a child like playing games?

  A. Because he can be someone other than himself.

  B. Because he can become popular among friends.

  C. Because he finds he is always lucky in games.

  D. Because he likes the place where he plays a game.

  27. The writer believes that _____.

  A. children should make better rules for their games.

  B. children should invite grown-ups to play with them.

  C. children’s games can do them a lot of good.

  D. children play games without reasons.

  One day an American called Simon went to London to visit his friend, Rick. Rick told him that his flat was on the first floor. When he arrived, Simon went straight to the first floor of the building. But he was told that there was no Rick on that floor. Do you know why?

  In fact, the British call the first floor of a building the ground floor. The floor above the ground floor is the first floor, which Americans would call the second floor.

  The story shows that there are a few culture differences between Britain and America, though the British and Americans both speak English.

  The British usually hide their feelings. They seldom start a conversation with strangers. For example, on the train the British often spend their time reading newspapers or books. But Americans are quite different. They’re more active and easier to talk with.

  The British and Americans may use different terms for many things. The British usually use football, eraser and mail while Americans prefer to use soccer, rubber and post.

  28.Simon went to London to ______.

  A. visit his friend B. spend his holiday

  C. study English D. have a meeting

  29.Which picture shows us where Rick’s flat was? ______.

  30.According to the passage, the British usually spend their time ______ on the train.

  A. playing cards B. talking loudly

  C. doing some reading D. singing and dancing

  31.What does the underlined word “terms” mean in Chinese in the passage? ______.

  A. 成果 B.学期 C. 会议 D. 用语

  Too many people want others to be their friends, but they don't give friendship back. That is why some friendships don't last very long. To have a friend, you must learn to treat your friend the way you want your friend to treat you. Learning to be a good friend means learning three rules: be honest; be generous (宽宏大量的); be understanding.

  Honesty is where a good friendship starts. Friends must be able to trust one another. If you do not tell the truth, people usually find out. If a friend finds out that you haven't been honest, you may lose your friend's trust. Good friends always rely on one another to speak and act honestly.

  Generosity means sharing and sharing makes a friendship grow. You do not have to give your lunch money or your clothes. Naturally you will want to share your ideas and feelings. These can be very valuable to a friend. They tell your friend what is important to you. By sharing them, you help your friend know better.

  Sooner or later everyone needs understanding and help with a problem. Something may go wrong at school. Talking about the problem can make it easier to solve. Turning to a friend can be a first step in solving the problem. So to be a friend you must listen and understand. You must try to put yourself in your friend's place so that you can understand the problem better.

  No two friendships are exactly alike (相同的). But all true friendships have three things in common. If you plan to keep your friends, you must practice honesty, generosity and understanding.

  32.Some friendships don't last long because _____.

  A. there are too many people who want to make friends

  B. those who give others friendship receive friendship from others

  C. some people receive friendship but don't give friendship back

  D. they don't know friendship is something serious

  33.According to the passage, honesty is _____.

  A. something countable

  B. the base of friendship

  C. as important as money

  D. more important than anything else

  34.In the third paragraph, the underlined word 'they' refers to (指) _____.

  A. generosity and friendship B. generosity and sharing

  C. your ideas and feelings D. your clothes

  35.The best title of this passage is _____.

  A. How to Be a Friend

  B. Honesty Is the Best Policy

  C. A Friend in Need Is a Friend indeed

  D. Three Important Points in Life

  第三节、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项根据短文内容。(共5小题;每小题2分,满分10 分)。

  Culture means any human behavior that is learned in human society. All of the meaningful parts of a culture are passed on to different generations through tradition or social learning. 36. Culture exists in agricultural as well as industrialized societies.

  Culture is necessary for the survival and existence of human beings as human beings. Practically everything humans know, think, value, feel, and do is learned through taking part in a sociocultural system. 37. Here is one of the cases of children growing up apart from human society. In the province of Midnapore in India, the director of a children’s home was told by local villagers that there were “ghost” in the forest. Upon looking into the case, the director found that two children, one about eight years old and the other about six years old, appeared to have been living with a pack of wolves in the forest. 38. In his diary, the director describes his first view of Kamala (as the older child was named) and Amala ( the name given to the younger child):

  Kamala was a terrible-looking being, the head, a big ball of something covering the shoulders. 39. Their eyes were bright and sharp, unlike human eyes. They were very fond of raw meat and raw milk. Gradually, as they got stronger, they began going on all fours, and afterwards began to run on all fours, just like squirrels松鼠.Children learn human language in the same way they learn other kinds of human behavior——by taking part in a cultural community. 40.

  A. From this viewpoint, all human groups have a culture.

  B. Close at its heels there came another terrible creature exactly like the first, but smaller in size.

  C. Human beings can only develop human abilities by the local people.

  D. This statement is well supported by some well-written cases.

  E. These children were the ghosts described by the local people.

  F. Culture refers only to the high art and classical music of a particular society.

  G. They learn a certain human languages as well as certain kinds of human behavior

  through their membership in a certain cultural community.

  第四节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

  Many stories happened at the Children’s Medical Care Center, 41. deeply touched us. We saw a lot of children without hair because of their treatment. We played with them and taught them to draw pictures. They suffered great pains, 42. were very friendly. It was much easier to communicate with them than we 43. (expect).

  One day, a girl suggested 44. (teach) us how to fold paper. She taught us 45. great patience, explaining each step slowly and clearly. Though we could easily do that, we still pretended (假装) to know nothing about it. We followed her and did everything she told us. Finally, when we finished our work 46.(success), she gave each of us 47. big hug. We could see the pride and happiness on her face. Her father was 48. thankful to us that he held our hands tightly, tears in his eyes. It was not until then 49. we knew the girl would receive an operation the next day.

  It was really a valuable experience to us all. We began to think about how to deal with the difficulties in life, because 50.(compare) with what these kids are going through, our “troubles” seem not worth mentioning at all.

  笫二节 书面表达(满分25分)

  51.请修改下面的短文。短文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在此符号下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线(/)划掉。

  修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:

  1.每处错误及其修改均仅限一词;

  2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  Dear John,

  How’s everything? We haven’t seen each other for long. I’m very exciting to receive an e-mail from you. I’m glad you have made so great progress that you can write your e-mail with good Chinese. I read your e-mail to my parent and showed them the photos you’d sent to me. What time flies! Our friendship lasted for several months. We have got to know and learned a lot of from each other. Yes, it’s obviously that the life in Australia is quite different from one in China. I’m looking forward to hear from you soon and I hope you will come to China in the near future.

  Best wishes to you!

  Yours,

  Zhang Yang

  参考答案

  听力部分:

  1-5ABBCB 6-10CAACA 11-20 BBABB CABBC

  笔试部分:

  1.C

  2.A

  3.A

  4.C

  5.C

  6.B

  7.B

  8.D

  9.D

  10.D

  11.B

  12.D

  13.A

  14.A

  15.C

  16.B

  17.C

  18.B

  19.A

  20.D

  【解析】

  试题分析:本文讲述了在公交车,有一个老先生每天早上都会乘这辆公交车去健康中心。起初,老先生总是很沉默地只是坐在司机后面的位置。后来,七月的一天早上,他开始对司机说早上好,对其他人也笑,之后的每天,他都是大声地跟车上的乘客,司机问好,也跟大家交谈了起来。一天早上,其实老先生拿着花上车,司机问是给他的吗,老先生说是,从此,老先生每天早上都带着花来。直到有一天,好几天,他都没来,大家想知道他怎么了,于是一起到了健康中心,才知道是,老先生病了,第二个星期一,老先生又带着花坐上了公交。这其实都是由于老先生为人和善,可亲,热情,带给他人许多欢乐。

  1.考查名词辨析。A.朋友;B.司机;C.乘客;D.工人。结合前文We were a group of people who took a bus to work every day,我们每天乘公交车上班,可知作者要讲的是发生在公交车上的事情,以及One of the _____ _was a small old man who took the bus to the health center every morning.,可知选C。

  2.考查动词辨析。A坐;B躲藏;C喊;D睡觉。他总是选择坐在司机的后面。因为在公交车上,且他是一个老人,故选A。

  3.考查名词辨析。A注意;B能量;C兴趣;D期望。Pay attention to固定短语,注意……,结合第一段的He always chose to ___ _ behind the driver.,在这里作者是想说,没有人太注意到他。[

  4.考查动词辨析。A呼叫;B嘲笑;C微笑;D指向。但是七月的一个早上,他对着司机说早上好,而且对着其他人微笑。既然这位老人主动跟司机问好,那么他对其他的乘客微笑也就能说的通了。故选C。

  5.考查形容词辨析。A不安的;B疯狂的;C沉默的;D无聊的。我们其他人仍然是像往常一样沉默。结合上文But one July morning he said good morning to the driver and ____ at others.他只是对大家笑笑,所以这并没有引起大家多大的关注。故选C。

  6.考查名词辨析。A旅行;B早上;C假期;D时间。大家都早上好啊。根据第一段便可知,老先生是每天早上都会乘这辆公交车去健康中心,同时结合下文and said, “Good morning!” From then on he said good morning to us every day,我们其他人都回复早上好,故选B。

  7.考查过去分词辨析。A担心的;B惊讶的;C感动的;D害怕的。这里过去分词作伴随状语,表示状态。我们中的一些人抬起头,惊讶的看着,然后说早上好。由于这位老先生从来没有这么大声地在公交车上讲话。故选B。

  8.考查动词辨析。A介绍;B承认;C写;D交谈。从那时起,他每天都跟我们说早上好,并且我们开始互相交谈。故选D。

  9.考查副词辨析。A礼貌地;B自豪地;C认真、细心地;D笑着地。司机转过头,笑着问,这些花是给我的吗,Charlie。老先生每天早上都跟大家包括司机问候,所以任何人看到他,都应是面带微笑地。故选D。

  10.考查连词辨析。A因为;B所以;C直到;D但是。但是他挥动着花说。根据前文We never got to know his name was really “Charlie”,我们从不知道他真正的名字是Charlie。故选D。

  11.考查名词辨析。A抱歉;B是的;C谢谢;D你好。由前文司机问这位老先生,花是给他的吗,老先生挥动着花,并说是的。结合后文“Every morning after that Charlie always ____ a flower.”故选B。

  12.考查动词辨析。A买;B找到;C戴着;D带来。那以后每天早上,Charlie总是带着一束花来。故选D。

  13.考查动词现在分词辨析。A等待;B到达;C问候;D走。直到一天早上,Charlie没有在他平时的车站等车。由第一段可知,他每天都会乘这辆车去健康中心。故选A。

  14.考查动词辨析。A发生;B送;C说话;D看作,视作。根据And he wasn’t there the next day and the day after that。他第二天没有在车站等,之后也是。所以可知,大家是想要知道他发生什么了,为什么一直不在。Happen to sb.某人怎么了。故选A。

  15.考查动词辨析。A命令;B邀请;C要求,询问;D承诺。当我们快要走到健康中心时,一个女人让司机等一会儿。ask sb. to do 要求某人做……。故选C。

  16.考查名词辨析。A眼泪;B呼吸;C手;D花。hold one’s breath 屏住呼吸。由前文可知,为了知道Charlie怎么了,大家就一起来到他常去的地方,了解情况。女士让等着的时候,大家都是很紧张,屏住呼吸,生怕听到什么不好的消息。故选B。

  17.考查连词辨析。A在哪里;B当时;C谁;D什么。她说她知道我们在讨论的是谁。She said she knew___ _ we were talking about.在这个宾语从句中,who作宾语。故选C。

  18.考查动词辨析。A保持;B期盼;C看;D得到。The elderly gentleman was sick.老先生病了,所以他没有来乘公交。而他们期望他能在星期一回来。故选B。

  19.考查名词辨析。A幸福,快乐;B幸运;C关心,关注;D力量。下个星期一,Charlie上公交车,在那个夏天他带给我们所有人欢乐。他每天都对大家说早上好,带着花,笑着跟大家聊天,这些点点滴滴的小事,是真的让大家在那些日子里充满了欢乐。故选A。

  20.考查名词辨析。A信;B票;C卡片;D花。从第四段,我们可以了解到,Charlie每天早上都会带着一束花来,所以受他的影响,车上的所有乘客都手拿一束花,大家也是想通过这个方式将在那个夏天,他给大家带来的欢乐传递下去,带给别人快乐。故选D。

  考点:考查记叙文阅读。

  21.C

  22.D

  23.C

  【解析】这篇文章讲的是一个小男孩无意中将烟盒里的银箔纸塞进了鼻子里,他的妈妈试图拿出来,但没有成功。于是她带着孩子去了医院,医生说需要割开鼻子把纸拿出来,但他的妈妈不想这样。第二天他妈妈带他去了一个朋友家。她朋友家有一个老妇人,她在这个孩子的鼻子前撒了一些黑胡椒,这个男孩一打喷嚏,纸就出来了。

  21.根据第一段中He couldn’t get it out.He ran crying to his mother.His mother couldn’t get the paper out,either两句可知孩子试图把纸取出来,但是失败了。故C选项正确。

  22.根据第五段As she spoke,she shook some black pepper (胡椒粉)on the child’s nose.The child gave a mighty sneeze and the paper flew out一句,可知May成功把纸从小孩的鼻子里取了出来,故答案选D。

  23.根据第五段中May told his mother to take the boy to the seaside for a swim,for the salt water would go up his nose and stop the bad smell可知答案B正确。

  24.A

  25.B

  26.A

  27.C

  【解析】

  试题解析:孩子们的游戏往往有着他们自己的规则,他们不需要裁判,不在乎谁的输赢,甚至可以随时可以叫停游戏,这往往是大人们所不解的。这些游戏的规则可能看上去很幼稚,但往往很公平,不在乎你是谁,每个人都可以是一轮游戏的领导者,每个人也都有机会胜利。

  24.A 考查细节理解题。根据第一段第三句“They don’t care much about who wins or loses, and it doesn’t seem to worry them if the game is not finished. ”他们对输赢不在乎太多,也并不担心游戏是否能够完成,由此可以看出只要他们愿意,可以随时叫停游戏。故选A。

  25.B 考查细节理解题。根据第二段倒数第二句“He becomes a leader when it comes to his turn. ”当轮到他的时候,他就成了领导者。可以知道在孩子们的游戏中,领导者是所有人轮流当的。故选B。

  26.A 考查推理判断题。根据第二段第三句“However, it is found that a child plays games for very important reasons.He can be a good player without having to think whether he is a popular person, and he can find himself being a useful partner to someone of whom he is ordinarily afraid. ”然而,一个小孩玩游戏有个很重要的原因。他能够成为一个好的玩家,不需要思考他是否是一个受欢迎的人物,他也能够发现自己成为了他平时害怕人的一个有用的对手,由此可知孩子们喜欢玩游戏因为他们能够成为其他人。故选A。

  27.C 考查细节理解题。文章介绍了孩子们游戏的特点,由第二段可以知道,小孩子喜欢玩游戏很重要的一个原因是,在游戏里,他们可以成为超越自己的其他人,可以成为领导者,能够变得自信。从最后一段也可以知道在游戏里,每一个孩子都遵守规则,这些规则可能看上去很幼稚,但是它让每一个孩子都有机会赢。所以孩子们的游戏可以带给他们很多好处。故选C。

  考点:考查议论文阅读。

  28.A

  29.B[

  30.C

  31.D

  【解析】

  试题分析:文章大意:这篇文章讲述了英国和美国虽然都是英语系国家,但是它们之间也有很多不同的文化差异。

  28.细节理解题。由本文第一句One day an American called Simon went to London to visit his friend, Rick.可知Simon去伦敦拜访朋友。故选A

  29.细节理解题。由第一段第二句Rick told him that his flat was on the first floor.和第二段第二句The floor above the ground floor is the first floor, while Americans would call it the second floor.可知Rick应该住在二楼。故选B

  30.细节理解题。由第四段第三句For example, on the train the British often spend their time reading newspapers or books.可知英国人在火车上经常读点东西。故选C

  31.词义猜测题。根据文章最后一段可知,美国人和英国人对很多事情都有不同的用语。所以,term的意思是用语。故选D

  【考点】考查社会现象类短文阅读

  32.C

  33.B

  34.C

  35.A

  【解析】

  试题分析:这篇说明文,主要介绍了怎样成为别人的好朋友的三个关键:要诚实,要豁达,要站在朋友的角度去理解。

  32.C 细节理解题 根据第一段第一句话“Too many people want others to be their friends, but they don't give friendship back.”可以知道答案。

  33.B 细节理解题 根据第二段第一句话“Honesty is where a good friendship starts.”可以知道答案。此处的start 和base同义。

  34.C 代词指代题 根据划线部分之前的“Naturally you will want to share your ideas and feelings.”可以知道答案是your ideas and feelings.另外“These can be very valuable to a friend”句中的these 和they所指的内容是一样的。

  35.A 标题题 文章结构为:总—分—总。第一段总体交待学会做一个好朋友意味着学会三条规则:诚实、大度和理解。二、三、四段分述这三个方面,最后一段进行总结。因此,要找文章标题方面的信息,最好到第一段及最后一段里去找。整个文章是围绕如何做一个好朋友这一话题来展开的,因此,标题为:How to be a good friend

  【名师点睛】

  阅读理解的解题方法有多个,就这篇文章我们就只点拨主旨大意题的解题技巧。希望同学们掌握。

  对于考查篇章大意或主旨阅读的理解题,我们要注意文章的第一段和最后一段(若有标题也得注意分析),对于考查段落大意的阅读理解题,我们要注意段落的第一句和最后一句,简称为四个一。

  比如:本文中的第28题答案中是在第一段的第一句话中找到。本文中的第29题是从第二段的第一句话中找到。

  考点:考查人物故事类阅读

  36.A

  37.D

  38.E

  39.B

  40.G

  【解析】

  试题分析:本文讲述的是人类文化的传承方面的具体内容。

  36.A 根据上一句All of the meaningful parts of a culture are passed on to different generations through tradition or social learning.可知文化的所有部分都会传给下一代,意味着所有的人类群体都有自己的文化。故A正确。

  37.D 根据下一句Here is one of the cases of children growing up apart from human societ可知有很多的例子来证明这一点,下面列举了其中之一。故D项内容正确。

  38.E Upon looking into the case, the director found that two children, one about eight years old and the other about six years old, appeared to have been living a pack of wolves in the forest.可知又两个孩子和狼群生活在一起,当地人把这些孩子认为的鬼魂一样的。故E正确。

  39.B 根据上一句Kamala was a terrible-looking being, the head, a big ball of something covering the shoulders.可知这里是对着两个狼孩的外貌的描述,故B项符合上下文。

  40.G 根据上句Children learn human language in the same way they learn other kinds of human behavior——by taking part in a cultural community.可知在不同的环境对他们有了不同的影响,他们的身上既有人的行为也有狼的特点,故G正确。

  考点:考查文化类阅读

  41.which

  42.but

  43.had expected

  44.teaching

  45.with

  46.successfully

  47.a

  48.so

  49.that

  50.compared

  【解析】

  41.which;考查which引导的非限制性定语从句,which在从句中作主语,代指前面的many stories。

  42.but;他们遭受了巨大的痛苦,但是却很友好。此处含有转折关系。

  43.had expected;此处的动作发生在过去的过去,故用过去完成时。

  44.teaching;考查固定短语,suggest doing sth建议做某事。

  45.with;考查with的复合结构。她耐心地教我们。

  46.successfully;考查副词修饰动词。修饰finish.

  47.a;考查定冠词。固定搭配,a big hug一个大大的拥抱。

  48.so;考查固定句型,so…that如此以致。她的父亲是如此感谢我们以至于他紧紧地握着我们的手。

  49.that;考查强调句型。It was…that。就是到那个时候,我们才知道女孩第二天要进行手术。

  50.compared;考查分词作状语,与这些孩子正在遭受的相比,我们的苦难不值一提。

  考点:考查短文填空

  51.

  【小题1】exciting--excited

  【小题2】so--such

  【小题3】with--in

  【小题4】parent--patents

  【小题5】What--How

  【小题6】加上has

  【小题7】去掉of

  【小题8】obviously--obvious

  【小题9】one--that

  【小题10】hear--hearing

  【解析】

  试题分析:这是一位中国学生写给外国笔友的信。他对外国笔友的中文水平的提高感到惊叹,同时也邀请这位朋友来中国玩。

  【小题1】exciting—excited 考查形容词。本句考查形容词exciting和excited之间的区别。exciting意为令人兴奋的而excited意为感到兴奋的。根据主语I可知,此处指的是我感到很兴奋。故把exciting改成excited。

  【小题2】so—such 考查so和such的区别。so是修饰形容词和副词,而such修饰名词。本句是修饰progress的,故把so改成such。

  【小题3】with—in 考查介词。本句考查介词用法,用语言是介词in而非with,故把介词with改成in。

  【小题4】parent—patents 考查名词。父母应用复数形式parents,故改成复数形式。句意为:我把你写给我父母的email读给他们听。

  【小题5】What—How 考查感叹句。感叹句有两种形式,分别由what和how来引导。What+a+adj+n!或How+adj+a+n!/How+n+v!本句应是由how引导,故把what改成how,句意为:时间飞逝!

  【小题6】加上has 考查时态。根据时间状语for several months可知,此句时态为现在完成时。故加上has。

  【小题7】去掉of 考查a lot。本句考查a lot和a lot of的区别。a lot是表示程度的短语,一般修饰动词;而a lot of是修饰名词的,表示许多。本句是修饰动词learn,故用a lot,表示学到了很多。

  【小题8】obviously—obvious 考查形容词。本句为形容词作表语,故把obviously改成obvious。句意为:很明显澳大利亚的生活和中国的生活是非常不同的。

  【小题9】one—that 考查代词。本句考查代词one和that之间的区别。one为泛指,相当于a+名词,代指上文出现的可数名词单数,而that为特指,相当于the+名词,代指上文出现的可数或不可数名词。本句代指上文出现的life,特指中国的生活,故把one改成that。

  【小题10】hear—hearing 考查非谓语动词。本句中的look forward to的to为介词,其后的动词用ving形式,故把hear改成hearing。

  52.

  June 8, 2008

  Dear Peter,

  I’m glad to receive your letter asking for my advice on how to learn Chinese well.

  Here are a few suggestions. First, it is important to take a Chinese course, as you’ll be able

  to learn from the teacher and practice with your fellow students. Then, it also helps to watch TV and read books, newspapers and magazines in Chinese whenever possible.

  Besides, it should be a good idea to learn and sing Chinese songs, because by doing so you’ll learn and remember Chinese words more easily. You can also make more Chinese friends. They will tell you a lot about China and help you learn Chinese.

  Try and write me in Chinese next time.

  Best wishes

  Li Hua

  【解析】

  试题分析:本篇书面表达要求给朋友回信,介绍学好中文的方法。书信是同学们熟悉的写作体裁,而且信的开头已经给出,所以写作时不需要注意书信的格式,这使得文章的写作更加容易。在写作前要确定文章的时态和人称,根据本文要求可以判断应该用一般现在时和第一人称。写作要点也就是学习中文的方法要包括四个方面,即1. 参加中文学习班;2. 看中文书刊、电视节目;3. 学唱中文歌曲;4. 交中国朋友。在写作时需用适当表示顺序的词来进行上下文的衔接,以增加文章的可读性和层次性。此外,还要尽量使用高级词汇和多种句式来提高文章档次。

  【亮点说明】本篇范文首先开门见山提出写信的目的,也就是如何学好中文。然后在第二段和第三段介绍了几种有效的方法。在写作时作者运用了Here are a few suggestions.作为过渡句,引出了要讲述的要点。然后在介绍方法,给出建议时用First, Then, Besides, 等连接词,使文章内容连贯,而且有了很强的层次性。此外,作者还运用了状语从句as you’ll be able to learn from the teacher and practice with your fellow students. 和because by doing so you’ll learn and remember Chinese words more easily.,非谓语结构 asking for my advice on how to learn Chinese well等增加了文章的亮点。


高一英语下册期中考试试卷试题相关文章:

1.人教版高一英语试卷及答案

2.七年级下册英语期中试卷及答案人教版

3.高一英语完形填空测试题及答案

4.八年级英语下册期末试卷含答案

5.初二英语下期末试题及答案

【猜您感兴趣】
【高一英语下册期中考试试卷试题】相关文章
【高一英语】图文精华
上一篇:下学期期中高一英语考试试题
下一篇:春季学期高一英语期中试卷题
学习成就梦想!— — 学习啦